Koronavírus: újabb beteg halt meg, 585 főre nőtt az igazoltan fertőzöttek száma

2020. április 2. 09:02 2020. ápr. 2. 09:02

Csütörtökön elhunyt egy 70 éves férfi is a fertőzés következtében, ő az új típusú koronavírus 21. magyarországi áldozata.

Ötszáznyolcvanötre emelkedett az azonosítottan koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - idézte a koronavirus.gov.hu-n megjelenteket az MTI csütörtök reggel.

Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, de 42-re emelkedett a gyógyultak száma is.

Az oldal adatai szerint egy újabb beteg, egy 70 éves férfi hunyt el csütörtökön, ő a koronavírus 21. magyarországi áldozata. Jelenleg 59-en vannak karanténban. A mintavételek száma 16 401.

A kormányzati honlapon megjelent közleményben kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Hozzátették: ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

A területi adatok szerint Baranyában nem változott az igazoltan fertőzöttek száma, maradt továbbra is 19 fő.

 

Forrás: Pécsi STOP/MTI

@ifmobil
@endmobil