Kósa Lajos szerint "narancssárga lesz a térkép"

2019. szeptember 2. 10:52 2019. szept. 2. 10:52

Nem valósult meg az ellenzéki összefogás terve, hiszen a települések kevesebb, mint harminc százalékában tudtak közös jelöltet állítani a Fidesszel szemben - vélekedett az önkormányzati választásokért felelős Kósa Lajos a Hír TV-ben.

Szavai szerint 7,8 millióan laknak olyan településen, ahol indul a választáson fideszes polgármesterjelölt, minden 10 ezer főnél nagyobb településen lehet majd fideszes delegáltra voksolni. Az önkormányzatok 37 százalékban indul el az őszi önkormányzati választáson fideszes polgármester, ami közel 1200 főt jelent. Kósa úgy látja, megvan az esély rá, hogy ismét "narancssárga lesz a térkép" a voksolás után, de végig kell csinálni a kampányt. 

Kósa a műsorban kötelességtudóan lesajnálta az ellenzéket. Mint fogalmazott, a százhatvankilenc 10 ezer főnél nagyobb település közül ötvenháromban tudni valamilyen összefogásról, az ötvenhárom hely közül csak harmincegy olyan, ahol egy az egy ellen indulás van. Szerinte az ellenzék tévesen úgy gondolja, hogy az önkormányzat választás arra való, hogy meg kell verni a kormányt, de nem tud olyan eredmény születni az önkormányzati választáson, ami kihatással lehetne az Orbán-kormány regnálására.

Zárásként még gyurcsányozott is egyet, ami nem csoda, hiszen pártja pénteken bejelentette, kampányt indítanak arról, hogy Gyurcsányék lebontanák a kerítést és beengednék a migránsokat.
 

Forrás: Pécsi STOP