Kósa Lajost megint "bántotta" a média, le is akarta fújni az élő műsort

2019. december 3. 14:26 2019. dec. 3. 14:26

Kósa Lajosnak megint nem sikerült jól egy médiabeli szereplése, ezúttal egy élő műsorról hitte azt, hogy csak szimpla felvétel, le is akarta állíttatni, mert a zsidózó kijelentéséről kérdezték, amire pár nappal ezelőtt még a kormányoldallal jó kapcsolatot ápoló Köves Slomó is fölhördült. 

Mint ismert, a hétvégén a Fidelitas tartott tisztújítást a fővárosban, és ezen sikerült a Fidesz lassan nagy öregjének számító politikusának (és alelnökének), Kósa Lajosnak igazán érdekeseket mondania. 

Kósa ugyanis "hazabeszélt" kicsit, mikor az önkormányzati választásról szólva a következőket mondta:

"Zsidók kénytelenek voltak – vagy lehet, hogy  jól is esett nekik – a nyilast megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben (…) ezek szerint bennünket jobban utálnak, mint a globalisták az antiglobalistákat vagy a nácikat a zsidók"

- idézi Kósa szavait nem teljes terjedelmében a 24.hu cikke

Kósa szavaira a hazai zsidóságot képviselő szervezetek vezetői egyként hördültek föl, még az amúgy a kormányoldallal nagyon jóban lévő Köves Slomó is kikérte magának ezt a beszédet. 

Kósa végül elnézést kért az érintettektől. 

A "nemzet Lajosát" a Heti TV online csatorna Pirkadat című műsorában Breuer Péter kérdezte erről, ám Kósa ettől állandóan lefagyott és másra próbálta terelni a szót. A beszélgetés érdekes fordulatot vett, amit a 24.hu adott vissza írásban:

Breuer Péter: Mi van a debreceni zsidókkal? Azok az Ön emberei. Biztos, hogy nem erre a koalícióra szavaztak.

Kósa Lajos: Biztos, hogy nem az én embereim, mert egy ez ilyen értelmetlenség, nekem nincsenek embereim.

B.P: Nem értelmetlenség, ezek az emberek szereik Önt. Ezekkel az emberekkel nagyon jó kapcsolatot tartott fönn. Leste a gondolataikat…

K.L.: Most egyébként mit csinálunk? Mert egyébként szétesett ez a műsor.

B.P:: Nem esett szét.

K.L.: De, hát össze-vissza beszélgetünk. A hülyeségekről.

B.P.: A lényegről beszélünk, nem hülyeségekről.

K.L.: Nhm.

B. P.: Kedves nézőim, vendégünk volt Kósa Lajos, aki…

K.L.: Péter, ez a műsor… Én ehhez így nem járulok hozzá, most elmegyek és ne adjátok le, azt szeretném kérni. Azt hiszem ehhez még jogom is van, mert…

B.P: Ez élőben megy.

K.L.: Ez?! De ez egy butaság ez a műsor.

A teljes felvételt itt lehet megtekinteni, Kósa leginkább védekező pozícióból próbál a beszélgetésben résztvenni. A fentebbi kivonatot a 14. perctől lehet látni-hallani.

Forrás: Pécsi STOP/24.hu