Kövér László szerint az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt

2021. november 27. 11:26 2021. nov. 27. 11:26

Az Országgyűlés elnöke, a Fidesz egyik legbefolyásosabb politikusa ezt a titkosszolgálati vezetőknek mondta.

Kövér László a magyar polgári nemzetbiztonsági szolgálatok jelenlegi és korábbi vezetőihez szólt tavaly februárban a szervezetek fennállásának harmincadik évfordulója alkalmából, a belső elhárítással foglalkozó Alkotmányvédelmi Hivatal új, kamerákkal sűrűn körberakott székházában tartott ünnepségen.

Direkt36 birtokába került a zárt ajtók mögött elmondott beszédről szóló felvétel, amelyből kiderül, hogy Kövér az ünnepi alkalmat arra használta fel, hogy egy politikai jellegű üzenetet fogalmazzon meg a szolgálatok vezetői felé. Bár nem nevezett meg pártokat és politikusokat, félreérthetetlenül utalt arra, hogy szerinte a Fidesz politikai ellenfelei jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági veszélyt Magyarország számára.


 

Kövér az ellenzéket többek között a kommunista Kun Béla mozgalmához hasonlította, és kijelentette, hogy ők az EU- és NATO-tagságban is „az elődeik által több mint száz éve megkezdett és általuk is immár harminc éve folytatott osztályharc internacionalista segítséggel történő, számukra kedvező lezárásának lehetőségét látják”.

Kövér a titkosszolgálati vezetőknek elmondott beszédében nem részletezte, hogy konkrétan milyen cselekményeket vár el a szolgálatoktól. Azóta ugyanakkor kiderült, hogy az elmúlt években a Pegasus kémszoftverrel valóban célba vettek magyar ellenzéki politikusokat, illetve a környezetükhöz tartozó embereket.

A Direkt36 megkérdezte az Alkotmányvédelmi Hivatalt, hogy Kövér beszéde milyen hatással volt a munkájukra, de nem érkezett tőlük válasz.

Részletek Kövér beszédéből:

Forrás: Direkt36