Lázár János: mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni

2021. november 25. 17:32 2021. nov. 25. 17:32

A kormánybiztos értekezést tartott online a tram-trainről, de a beszélgetés során szóba került a koronavírus elleni oltás is.

Lázár Jánost egy oltásellenes nő kérdezte, aki szerint nincs járvány, és az oltással csak nyomorékká teszik az embereket, miközben az oltás támogatóit pedig egyenesen aljas, beteg állatoknak nevezte – írja a 24.hu a szegeder.hu cikke alapján.

„Óriási intellektuális teljesítmény. Én úgy gondolom, hogy az ember a saját életét szabadon kockáztathatja, ez kétségtelenül igaz, tehát mindenkinek jogában áll hülyének lenni és jogában áll meghalni” – reagálta Lázár a felháborodott nőnek.

A politikus hozzátette, hogy a nő hozzáállásával ott van a probléma, hogy a társadalom egészségét is kockáztatja, aki nem tartja magát a járványügyi javaslatokhoz.

„Az a kérdés, hogy mások életét kockáztathatja-e, illetve hozzájárul-e egy társadalom egészségéhez, megmeneküléséhez és ahhoz, hogy ez a társadalom túlélje a Covidot azzal, ha magát beoltatja. Én úgy gondolom, hogy aki fölveszi a védőoltást, az mind hozzájárul, hogy ezen minél hamarabb túl legyünk, és hogy ezt a nehéz időszakot összefogva, igaz, kockázatot vállalva, de közösen túléljük” – fogalmazott.

A beszélgetés során mellesleg az is kiderült, hogy nem lesz ünnepélyes átadója a tram-trainnek.

Forrás: 24.hu