Lázár János nyolc év múlva utoléri Ausztriát

2022. május 21. 14:45 2022. máj. 21. 14:45

Nagyratörő tervekről számolt be bizottsági meghallgatásán Lázár János épitési és beruházási miniszterjelölt. Mint mondta, az a cél, hogy minden magyar beruházást magyarok tervezzenek és építsenek, amúgy meg nem kell tőle félni, mert ő nagy híve Budapestnek, vagyis, nem a főváros fog kevesebb pénzt kapni, hanem a vidék többet. Mindehhez hozzátette: az a terve, hogy 2030-ra utolérjük Ausztriát.

Különösen ez utóbbi szép és nemes gondolat, többször is hallottunk már ilyet az elmúlt években. Például 1993-ban, amikor az akkori pénzügyminiszter, Szabó Iván lengette be, hogy 2004-re utolérhetjük Ausztriát. 2005-ben pedig az akkor magát még még szabaddemokratának valló Kóka János jelezte, hogy 2021-re elérjük az osztrákok színvonalát. Az ígéret-cunami 2017-ben folytatódott, akkor Orbán Viktor ígérte meg a magyar embereknek, hogy 2030-ra beérjük a sógorokat. Matolcsy György jegybankelnöknek is volt hasonló jövendölése, igaz, ő óvatos duhajként 2050-re prognosztizálta az osztrák fejlettségi szint elérését.

Ígéretekkel tehát teli a padlás, most meg itt van Lázár János, volt kancelláriaminiszter és leendő kormánytag, aki a miniszterelnökhöz hasonlóan, 2030-at jelölte meg utolérési céldátumnak. Hogy miért akarja most ő is utolérni a nálunk valamivel kisebb szomszédos országot, azt azért is illő megkérdezni, mert Lázár négy évvel ezelőtt még nem követendőnek, hanem kifejezetten elrettentőnek tartotta az osztrák viszonyokat. Emlékszünk még arra, hogy az akkori, 2018-as választási kampányban nem volt rest, és kiment Bécsbe, ahol egy kétperces videófelvételen mutatta be, hogy milyen borzalmas körülmények uralkodnak Ausztria fővárosában, milyen sivár és kilátástalan szegény osztrákok élete.

Kosz és piszok, amerre a szem ellát, ez volt a videó üzenete, szegényes környezet és növekvő bűnözés, mindez természetesen a bevándorlók miatt. Lázár még azt is elmondta a magyar nézőknek, hogy Bécsben nagyon sok olyan iskola van, ahol már nincsenek is fehér gyerekek.

Ha az általa 2018-ban leszólt Bécset akarja utolérni a régi-új miniszter, akkor köszönjük, nem kérünk belőle. Nem akarjuk, hogy utcáink koszosabbak legyenek, környezetünk szegényesebb, az életünk pedig még a mostaninál is kilátástalanabb és reménytelenebb. Kérjük a leendő minisztert, találjon ki számunkra valamilyen vonzóbb fogódzót, amivel meg tudja indokolni, hogy mi, magyarok miért akarjuk immár évek óta utolérni az élhetetlenné vált Ausztriát.

 

Forrás: hirklikk.hu