Lejárató videót emleget a győri Fidesz, jelentkezett az állítólagos készítő

2020. január 13. 14:55 2020. jan. 13. 14:55

Lejárató videó készítésével vádolta meg dr. Fekete Dávid, a győri Fidesz alelnöke az ellenzék polgármesterjelöltjét, Pollreisz Balázst. A felvételt még nem hozták napvilágra, Fekete feljelentést lengetett be, közben lapértesülés szerint jelentkezett az állítólagos videó készítője, és más megvilágításba helyezte az ügyet.

Mint ismert, január 26-án időközi választás lesz Győrben a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt lemondása miatt. Amint arról a Hírklikk.hu is beszámolt szombaton, dr. Fekete Dávid, a Fidesz győri szervezetének alelnöke lejárató videó készítésével vádolta meg az ellenzék polgármesterjelöltjét, Pollreisz Balázst.

Az erről tartott sajtótájékoztatón Fekete arról beszélt, a hamis, lejárató, a feltételezése szerint az ellenzék által megrendezett felvételen helyi romák beszélnek arról, hogy régebben arra kényszerítették őket, vegyenek részt a választásokon és szavazzanak arra, akire egyébként nem szerettek volna. 

Az alelnök a cikk szerint tényként közölte, hogy „a Pollreisz Balázs mögött felsorakozott ellenzéki pártok – a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és az LMP – a 2013-as bajai videóhoz hasonló akciót készítettek elő. Ebben szegény sorsú, hátrányos helyzetű emberek megtévesztésével és kihasználásával elkészült videókat készítettek, amellyel vélhetően a következő két hétben jelentkeztek volna a nyilvánosság előtt.”

A sajtótájékoztató után az ellenzéki polgármesterjelölt, Pollreisz Balázs a Facebookon reagált a történtekre. Állítása szerint a fideszes támadás szimpla hazugság, mivel a felvételen az egyik szereplőt személyesen ismeri, meg is kereste.

"A Fidesz által hivatkozott felvételt összesen egyszer láttam, egy újságíró mutatta meg nekem egy benzinkúton. A videón szereplő egyik személyt ismertem, így a megtekintés után le tudtam ellenőrizni a felvétel valóságtartalmát. Ez a személy elmondta, hogy a videó készítője egy, a kormánypártokhoz köthető férfi, illetve a beszélgetés során a szerepléséért kapott összeget is számszerűsítette. Ezen tények tükrében, érdeklődve várom, hogy miként kívánja a Fidesz a hazugságait bizonyítani. Egyben felhívom a történetben szereplő összes személy figyelmét, hogy kormánypárt képviselői bűncselekményre próbálják rábírni őket, amelyet a magyar törvények büntetnek"

- idézte a Hírklikk.hu Pollreisz szavait. A cikk szerint azonban további csavar is van a történetben: a Hírklikk.hu-nál jelentkezett Menyhért-Mészáros László, a hajdani Kacsa, majd az online Fullánk magazin főszerkesztője, elárulván, a videót ő készítette, aminek semmi köze sincs sem a Fideszhez, sem az ellenzékhez, legalábbis nem a választások tükrében. 

"Én a győri roma önkormányzat ügyeivel foglalkoztam (800 milliós csalás stb.) és beszélgetés közben kiderült, hogy a volt roma elnök – akinek a férje az új elnök – általában maga szállította szavazni a romákat, akiknek a munkája tőle függött. Elmondták, hogy aki nem ment szavazni, annak másnap munkába sem kellett mennie.

A Győr Szol-tól (Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.) kapta a megbízásokat, volt, hogy Borkai utasította a céget, hogy kössön szerződéseket. A Győr Szol-tól kapott pénz egy jó részét ellopták, innen a 800 milliós csalás, sikkasztás. Ebből lett egy kilenc perces film, amitől megijedhettek és elkezdtek előre menekülve támadni és hazudozni. A helyi ellenzéknek ehhez semmi köze sincs.

Az anyag november végén készült, beszélgettem én is emberekkel. Minden filmre vett nyilatkozó tanúkkal ellátott, mindenre kiterjedő dokumentumot írt alá. Minden a fullank.hu-nak készült, így is áll a papírokon. A film nálam van, feltöltve, teljesen kész van. Szeptemberben biztos senki nem mutatta meg neki, mert rá két  hónapra csináltam"

- közölte a lappal Menyhárt-Mészáros, egyúttal azt is elárulta, hogy a film elejét a héten nyilvánosságra hozza. Vezetékneve elhallgatása mellett említést tesz egy külsős képviselőről, akit állítása szerint költségvetési csalással és más bűncselekményekkel gyanúsít a NAV, és akiről azt állítja, hogy ő volt a korábbi győri roma önkormányzat vezetője.
 

Forrás: Hírklikk