Lépett az MSZP, kizárta Bangóné Borbély Ildikót

2022. január 23. 15:03 2022. jan. 23. 15:03

Nem indítják a parlamenti választáson és felszólították a mandátuma visszaadására is, mert hazudott az iskolai végzettségéről.

Az MSZP országos elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól – közölte a párt.

Mint írták, a szocialisták közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza.

Azt is írták: Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására. 

Az erről szóló közlemény szerint az MSZP ezzel lezártnak tekinti az ügyet, és elvárja, hogy a Völner-Schadl botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből.

(A kormányközeli portál azután eredt Bangóné Borbély Ildikó diplomájának a nyomába, hogy Schadl Györgyről, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara bukott elnökéről a héten kiderült, több embernek intézte el a vizsgáját a Pécsi Tudományegyetem jogi karán és máshol.)

Forrás : MSZP