Már Petőfi is gyanús a Fidesznek

2020. február 15. 18:13

Olvasom a Kulturkampf egyik élharcosának új cikkét a Magyar Nemzetben. "Magyarnak lenni életre szóló élmény" a címe. Így igaz, ő meg még tetézi is. Megállapítja, hogy sokáig minden rendben ment itt a Kárpát medencében, az idegenajkúak is velünk küzdöttek a magyar szabadságért, mert mi "nem telepedtünk rá mások kultúrájára, nem akartuk elpusztítani mások értékeit". De a XIX.században minden megváltozott, "amikor az akkori balliberális erők megkezdték az oszd meg és uralkodj nevű pokoli játékukat".

Gondolkodom, kik lehettek ezek a XIX.századi balliberálisok. Ferenc József biztos nem. Jellasics sem annyira. Petőfi - az már gyanús. Szabadelvű is volt, plebejus köztársaságpárti, és ez a duma a világszabadságról...

Félig-meddig Kossuth is. Nem tudom, mi a helyzet a liberális Eötvössel és Deákkal- bár ha mindenki baloldali, aki nem feltétlenül Orbánék fogalmaiban gondolkodik, félek, hogy ők is megkaphatják a ballib jelzőt.

Még egy Magyar Nemzet-cikk, és kiderül, hogy az egész 48-as forradalmat Soros pénzelte, a "márciusi ifjak" fedőnevű álcivil szervezet segítségével.

Forrás: hirklikk.hu