Máris itt az első sorosozás

2020. március 30. 17:05 2020. márc. 30. 17:05

Nem kellett sokáig várni arra, hogy a kormány nevében, annak hű sajtója nekirontson Soros Györgynek. Az Origo nyitotta sort, amely a magyar származású filantróp ma bejelentett akciójának a hírét úgy hozta le, hogy „a bevándorláspárti spekuláns ezzel bevásárolta magát a főváros vezetésébe: már csak az a kérdés, mikor fogja benyújtani a számlát”. Mint a Hírklikk is beszámolt róla, Soros György 1 millió euróval támogatja Budapestet a koronavírus elleni küzdelemben.

Az Origo mindenesetre ezúttal nagyon kényes a pontos elszámolásra. Mint írja: „Az egyelőre nem világos, hogy Karácsony Gergelyék miként fognak elszámolni a több mint 300 millió forint elköltésével. A kórházak esetében ugyanis alapítványi számlákra érkeznek a támogatások, amivel kötelességük elszámolni”.

Azért a portál vicces is tud lenni, még ha nem is annak szánja. Mi mást lehet tenni, mint kacagni a következő szavak olvasásakor? „Arról, hogy mennyire politikafüggetlen a gesztus, sokat elárul, hogy a magyar kormány egyetlenegy fillért sem kapott az adományból” – szögezi ugyanis le a névtelenül megjelent cikk. Mi ez, ha nem vicc? Különösen annak fényében, hogy a magyar kormány az elmúlt években Soros mostani adományának a többszörösére rúgó sorozatos plakát-, sajtó- és egyéb kampányokkal uszított a milliárdos ellen.

Vagy netán Orbán és (elv)társai elvárnák, netán még el is fogadnák Soros pénzét? Igaz, ebben van gyakorlatuk...

Forrás: hirklikk.hu