Márki-Zay Péter: ha a CIA meg akarta volna buktatni, Orbán Viktor már börtönben ülne

2022. november 25. 15:40 2022. nov. 25. 15:40

Hódmezővásárhely polgármesterét fél évvel a választások után is folyamatosan támadja a kormánymédia. A legújabb – a kampányban felhasznált külföldi támogatások mellett és apropóján – a Márki-Zay Péterről készült titkosszolgálati jelentés, illetve annak nyilvánosságra hozatala. Többek között erről is beszélgettek Németh Péterrel a Klikk TV Mélyvíz című műsorában.  

Ismét a Magyar Nemzet címlapjára került s nem a vásárhelyi fejlesztések kapcsán: több oldalon keresztül „karaktergyilkolta” a kormánylap a napokban megjelent számában Márki-Zay-t. Adódik a kérdés, hibázott-e, miután elismerte, hogy Amerikából kapott támogatást a kampányához?

„Erről szó sincs, ellenkezőleg: a Fidesz akkor szokott ideges lenni, amikor ők hibáznak” – válaszolta a politikus. „Most például titkosítani akarták ezt a titkosszolgálati jelentést, ami – valljuk be – egy fércmű. Mi követeltük ki, hogy oldják fel a titkosságot és hozzák nyilvánosságra. Ezzel lelepleztük a blöffjüket.”

Ebben közrejátszhatott a kormány szándéka is, hogy a 2051-ig titkosított adatot megismerje a közvélemény is, hátha sikerül még jobban besározni a volt miniszterelnök-jelöltet. „Szerintem ezt minél hosszabb ideig lebegtetni akarták, hiszen képtelenek voltak magyarázatát adni, hogy miért titkosították, s miért mi követeljük a nyilvánossá tételét.” 

A vizsgálat többek között a külföldről befolyt kampánypénzek felhasználására is irányult, azt sugallva, hogy Márki-Zay zsebre tett ezekből az összegekből. „Én életemben nem loptam, ebből a pénzből sem jutott hozzám egy fillér sem” – válaszolta. Hozzátette: előre bejelentették, hogy az utolsó fillérig nyilvánosságra hozzák a kampánytámogatás felhasználását. 

„A jelentésükben ráadásul mindezt meg is erősítették, vagyis a titkosszolgálat fillérre pontosan azt az összeget találta meg, amiről mi is beszéltünk.”

Rámutatott, hogy a jelentésben még egy bűncselekmény gyanúját sem tudták felmutatni – ellenkezőleg, Kocsis Máté sejtetésével szemben, miszerint megdöbbentő dolgok szerepelnek a jelentésben „inkább megdöbbentő hülyeség volt benne”. Mint fogalmazott, amennyiben valóban amerikai befolyás alatt állt volna és „a CIA meg akarta volna buktatni a kormányt, Orbán Viktor már börtönben ülne”.

Emlékeztetett, hogy még az EU sem indította meg a választások előtt a jogállamisági eljárást. „Amennyiben valóban meg akarták volna buktatni külföldi hatalmak az Orbán-kormányt, akkor beavatkoztak volna. Ezt – sokak számára sajnálatosan – nem tették meg.” 

Változatlanul aktuális egy személyesebb felvetés, hogy nem vállal-e még mindig túl sok nyilatkozatot, amelyekkel akaratlanul is teret adhat a provokációkra?

„Amennyiben én a saját egómnak, hírnevemnek a konfliktusmentességét és a népszerűséget keresném, akkor biztos nem nyilatkoznék keményen a Fidesz viselt dolgairól. Nekem ennél fontosabb, szent küldetésem volt, hogy visszatereljük Magyarországot a demokrácia és a gazdasági fejlődés útjára.”

A Klikk TV Mélyvíz című műsora itt nézhető meg.

Forrás: hirklikk.hu