Még egy mézesmadzag a nyugdíjasoknak

2021. szeptember 12. 17:06 2021. szept. 12. 17:06

Újabb kampányba kezdett a kormány a nyugdíjasok megnyerése érdekében. Egy, a Facebookra feltöltött videóban ígérnek újabb jelentős összegeket az idős embereknek. Ezúttal még a kormány által létrehozott Idősek Tanácsának egyik tagját is felhasználták. Neki az a dolga, hogy kifejtse, a polgári kormány megbecsüli az időseket.

A kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott azzal a jó hírrel örvendeztette meg az érintetteket, hogy előreláthatólag nagy összegű nyugdíjprémiumot kapnak novemberben. Nyitrai Zsolt a várható példátlan gazdasági növekedésre hivatkozva tette meg ígéretét. Ami amúgy nem újdonság, hiszen Orbán Viktor már korábban elmondta, akár a maximális összeg, vagyis 80 ezer forint is lehet az idén a nyugdíjprémium – írja az Infostart.

A politikus úgy fogalmazott, hogy egy olyan családbarát országban, mint Magyarország, a nyugdíjasoknak is fontos szerepük van. Megjegyezte, hogy „idős honfitársainkat kiemelten érintette a koronavírus okozta nehéz időszak, de az oltásnak és a magyar emberek összefogásának köszönhetően” hozzákezdhettek Magyarország újraindításához. Nyitrai természetesen azt sem mulasztotta el megjegyezni, hogy a baloldal (a 2008-as válság következtében – a szerk.) elvette a 13. havi nyugdíjat, a jelenlegi kormány viszont visszaépíti ezt és megtartják a vásárlóerejét is.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

A miniszterelnöki megbízotthoz a videóban csatlakozott a családügyi miniszter. Novák Katalin is azt állította, hogy megtartották a nyugdíjak vásárlóértékét, amit egyébként az érintettek többsége nem így érez. Közölte, ha az infláció magas, akkor a nyugdíjemelések is követik, de ha alacsonyabb lesz a tervezettnél, akkor a nyugdíjasok megtarthatják a különbözetet. Számokat egyikük sem említett, pedig mostanában kellene kiderülni, hogy lesz-e, és ha igen, mekkora nyugdíj-kiegészítés, szintén novemberben (ami független a prémiumtól). Emlékezetes, hogy júniusban már kaptak az ellátottak egy 0,6 százalékos emelést és feltehetően most is hasonlóra számíthatnak, noha ez valószínűleg nem kompenzálja teljes mértékben a növekvő inflációt.

Novák Katalin mindenesetre még azt is kifejtette, hogy igyekeznek könnyebbé tenni a hétköznapokat a nyugdíjasoknak. Ehhez szólt hozzá a videóban Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának tagja. Először is azt mondta, a polgári kormány megbecsüli az időseket. Kiemelte, hogy az idősek anyagi biztonságának és közérzetük javításának érdekében az elmúlt években több intézkedés is történt. S aztán ő is szóba hozta a nyugdíjprémiumot, mint kedvező intézkedést. 

A kormány emberei még azt is közölték, hogy az intézkedésekről, a nyugdíjasokat érintő pluszjuttatásokról minden érintett a hamarosan megjelenő és a postaládákba kerülő JóKor magazin új lapszámából értesülhet. Ez a kiadvány már harmadszor készül el, nyilván jelentős milliók felhasználásával, hogy hirdesse a jóságos kormány dicsőségét.

Forrás: infostart.hu