Megszavazta a kormány, hogy az "az anya nő, az apa férfi”

2020. december 15. 15:32 2020. dec. 15. 15:32

Ma szavaztak az országgyűlésben a 9. Alaptörvény módosításáról, melyben ez áll: "Magyarország védi a házasság intézményét mint egy férfi és egy nő között, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot mint a nemzet fennmaradásának alapját. A családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi."

Egyebek mellet a parlament ma megszavazta a választási törvény módosítását is, melynek értelmében a mostani 27 helyett a jövőben már 71 egyéni választókerületben kell jelöltet állítania azoknak a pártoknak, amelyek országos listát akarnak állítani. Az ellenzék szerint csalás előkészítése a választási törvény módosítása.

Mint látjuk, a kormánypártnak tengernyi ideje van a járványhelyzet "kezelése" mellett, hiszen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes november 10-én 23:59-kor nyújtotta be az erről szóló javaslatot, hivatalosan azzal az indoklással, hogy az állami támogatásért alakult kamupártokkal szemben fellépjenek.

Az alaptörvény módosítás által, "az anya nő, az apa férfi" mellet bekerült továbbá, hogy: 

Minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz. Magyarország védi a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát, és biztosítja a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést.  

Beleírták az alkotmányba még azt is, hogy a közfeladatot ellátó alapítványokhoz csak kétharmados többséggel lehessen hozzányúlni. Valószínűleg erre azért volt szükség, mivel komoly állami vagyonokat kapott szervezeteket többnyire kormányközeli kinevezettek vezetik, esetleg államtitkárok, miniszterek. A hivatalos indoklás szerint azért volt szükséges a lépés, hogy „alaptörvényi védelemmel” rögzítenék az alapítványok kormánytól való függetlenségét, és hosszú távú stabilitást biztosítanának nekik a közfeladataik ellátására. 

Tehát egy esetleges kormányváltáskor, nehezebb lesz elszámoltatni bárkit is, aki lopott a közvagyonból. Hiszen nem lesz könnyű bolygatni az alapítványok vezetőit, vagy a szervezetek vagyonát. 

Címlapkép: Wikipédia

Forrás: Pécsi STOP