Melegviccet posztolt a momentumos polgármester

2022. június 23. 09:05 2022. jún. 23. 09:05

Melegviccet posztolt privát Facebook-oldalán Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere. A privátra állított posztot a politikus egyik ismerőse elküldte a hvg.hu-nak.

A vicc a következőképp szólt:

Déri később törölte a posztot.

A hvg.hu megkereste Dérit a viccel kapcsolatban, aki válaszában a lap figyelmébe ajánlotta a vicc fogalmát. Ez így szólt: „Rendszerint ismeretlen szerzőtől származó, csattanóval végződő, rövid, nevettető, kitalált történet, gyakran párbeszédes alakban”.

A vicc fogalmának ismertetése előtt Déri Tibor azt írta, fontos kiállni az LMBTQ jogok mellett, maga is vallja a „család az család" üzenetét.

„Pláne a mai világban annyira fontos ez, mint az, hogy kiemeljük, negatív rekordokat döntöget a forint, vagy éppen a frissen megalakult Orbán-kormány az elmúlt húsz év legbrutálisabb megszorító csomagját készíti elő, és még nem tudni, hogyan kívánják csorbítani az önkormányzatok már eleve megnyirbált jogait” – tette hozzá. Arra nem válaszolt, miért törölte a posztját.

A lap megkérdezte a Momentum nemrégiben megválasztott elnökét, Gelencsér Ferencet, hogy mennyire tartja összeegyeztethetőnek pártja értékeivel Déri posztját, mire az elnök csak röviden válaszolt: „semennyire. Beszélni fogok Tiborral". Gelencsér nem tudott a posztról, lapunktól értesült annak tartalmáról.

Forrás: hirklikk.hu