Mészáros Lőrinc, a távolító

2020. február 14. 10:48 2020. feb. 14. 10:48

Több sajtómunkás is szürreálisnak nevezte azt a párbeszédet, amely a HVG újságírója és Mészáros Lőrinc között lezajlott. Normális viszonyok között, valóban szürreálisnak nevezhetnénk az elhangzottakat, ám a mai Magyarországon inkább megszokottnak mondható, hogy a Világegyetem Legvagyonosabb Gázszerelője távolodásra szólította fel az őt kérdező újságírót.

Az újságíró a Mészáros Lőrinc által az államnak eladott Mátrai Erőmű vételáráról szerette volna megkérdezni a Zuckerbergnél is okosabb volt gázszerelőt, Orbán Viktor gyerekkori barátját és (sokak állítása szerint) strómanját. Ám a kérdezett nem kívánt válaszolni. Ehelyett azt hajtogatta, hogy ő nem közszereplő, üzleti ügyeihez nincs köze senkinek, s arra kérte a sajtómunkást, hogy távolodjon el tőle.

Nincs ebben semmi különös. Orbán Viktor fiatalon milliárdossá vált veje, Tiborcz István sem közszereplő. Magánemberként pedig szerényen beéri annyival, hogy a köz képviseletében nagyon sok pénzt keres. Mészáros Lőrinc is joggal szólította fel az újságírót, hogy távolodjon el tőle, ne kérdezze semmiről. Amibe – valljuk meg – van igazság: ő nem tett mást, minthogy volt neki egy veszteséges erőműve, amiből azért még kivett 11 milliárd forint osztalékot, mielőtt eladta volna az államnak. Viselje tovább ő a veszteséget.

Igen, 11 milliárd forintról van szó. Csak azért írjuk le még egyszer, mert jó volna, ha a ma még Fideszben bízó Mari néni Dunarettentőn, és az ugyancsak Orbán Viktort istenítő Józsi bácsi (Békésborzadály-alsón) is megértené: nem 11 millió – ami a legtöbb magyar számára szintén sok pénz –, hanem 11 milliárd!

Ennyit vett ki csak ebből az egyetlen üzletből Mészáros Lőrinc, aki – nem győzzük ismételni – sokak egybehangzó állítása szerint, valójában Orbán Viktor miniszterelnök strómanja. Ezt persze nem mi mondjuk, mi ugyanis olvastuk Orbán Viktor legutóbbi vagyonnyilatkozatát. Abban feketén-fehéren benne volt, hogy a miniszterelnöknek egyetlen megveszekedett forintja sincs – ha úgy tetszik, vagyontalan ember.

Tőle is tessék távolodni, amilyen messze csak lehet!

Forrás: hirklikk.hu