Milák Kristóf „borzasztó” és „szégyenletes” győzelme

2022. június 25. 07:20 2022. jún. 25. 07:20

„Borzasztó volt. Szégyen”. Ez volt Milák Kristóf első reakciója, miután megnyerte a 100 méteres pillangóúszás döntőjét a Budapesten rendezett világbajnokságon. Elégedetlen volt az időeredménnyel, többet várt magától, de ezen az estén nem jött össze a világcsúcs. Így aztán egyszerűen „csak” világbajnok lett – ezen a világbajnokságon már másodszor. Jószerivel ő viszi a hátán a magyar úszócsapatot, mások idáig nem nyertek semmit. Volt néhány szép helytállás, bíztató és ígéretes teljesítmény, de éremnek a közelébe sem igen jutott rajta kívül magyar úszó.

Ha valaki, ez a 22 éves fiatalember tudja értékelni a teljesítményt. Sajnálta ugyanakkor, hogy legnagyobb vetélytársa, az amerikai Dressel visszalépett a versenytől. Jó verseny lett volna, mondta erről Milák, mert ő a jó versenyeket szereti. Nem könnyen nyerni, igazi ellenfél nélkül, egy olyan mezőnyben, amikor – némi túlzással – csak önmagát kell legyőznie.

Milák Kristóf – legalábbis a fenti nyilatkozat alapján ez látszik – soha nem lesz miniszterelnök. Nyilván nem is vágyik erre a posztra, de ha lenne ilyen késztetése, az ő képességei nem alkalmasak erre. Milák ugyanis nem verseny nélkül akar nyerni. Benne fel sem vetődik, amit Lázár János, és az agrárminiszter, Nagy István is mondott: ki kell szorítani a külföldi multikat a kereskedelemből, hogy az emberek a magyar árukat vásárolják.

Ha Milák Lázár János, vagy a volt agrárminiszter helyében volna, akkor nem a versenytársakat szorítaná ki a megmérettetésből, hanem megpróbálna jobb lenni náluk. Jobb minőségű árut adni a vásárlóknak, mint a többiek, ráadásul, amennyiben lehetséges, olcsóbban adni a portékát, mint ők.

Ezt nem értik a jelenleg az ország élén állók. Vagy, ha értik, annál rosszabb. Tudják, hogy a magyar egészségügy – nem kis mértékben az ő áldásos tevékenységüknek köszönhetően – a béka feneke alatt van, de van képük azt mondani, hogy ez a XXI. század szintjének felel meg. A drágaság miatt nem magukat, az elhibázott gazdaságpolitikájukat okolják, hanem – mint legújabb sztárjuk, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter mondta – azért drága most az élelmiszer, mert korábban olcsó volt. 

Nem a zsömle kicsi, hanem a pofátok nagy! 

Ha Orbán Viktor és társai úszóversenyen indulnának, először kizárnák az összes ellenfelet, majd, ha így sem sikerülne győzniük, a kudarcot úgy kommunikálnák, hogy a brüsszeli bürokraták már megint keresztbe tettek nekünk, mert azt akarják, hogy a magyar emberek fizessék meg a háború árát.

Gratulálunk Milák Kristófnak a győzelmeihez, és biztosak vagyunk abban, hogy hamarosan sikerül 50 másodperc alatt úsznia a 100 méter pillangót. Lehet az az eredmény is „borzasztó” és „szégyen” lesz a szemében, de már most szólunk: nem a teljesítmény, a tehetség, valamint a tudás borzasztó, hanem azok, akik nem tisztességes úton szoktak győzni.

Forrás: hirklikk.hu