Molnár Zsolt: jövő ilyenkor már jó eséllyel Karácsony Gergely lesz Magyarország miniszterelnöke!

2021. május 13. 16:51 2021. máj. 13. 16:51

Július 26-án kezdődnek a 106 országos egyéni választókerületben az előválasztási jelölti viták. Ezt követően az MSZP-Párbeszéd jelöltjével együtt a miniszterelnök-jelöltek mérettetik majd meg magukat.

Teljes a megegyezés az előválasztás menetrendjéről, sőt már etikai kódex is van: jó eséllyel a héten már az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje is bejelentkezik és bemutatja a programját – jelentette be Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója csütörtök reggel az ATV Start című műsorában.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

„Az előválasztás során minden úgy lesz, ahogy a főpolgármesteri előválasztáson volt: az utolsó vitás pont is elhárult, az ügyfélkapun át online is lehet regisztrálni, sok százezer ember fog részt venni az előválasztáson országszerte, így a képviselőjelölteket hazánk történelmében először a nép fogja kiválasztani” – ismertette Molnár Zsolt.


 

Az előválasztás vitái kapcsán kifejtette, az MSZP világos állásponton van, amit már az etikai kódex is megerősít. „Nagyon fontos, hogy tényekről, értékekről, a programról, a jövőről szóljanak a választások. Arról, hogy mi mindent lehet tenni a településekért, és nem olyanokról, hogy mit hallott valaki a folyosón, vagy mit hallott a bulvársajtóban a másik jelöltről” – utalt a zuglói parázs vitára Hadházy Ákos és Tóth Caba közt. 

Kapcsolódó: Szakács László: 2019-ben megtanultuk, hogy az összefogásnak nagyon nagy az ereje.

„Itt már most egyértelműen látszik a fejlődés, és mire elérkezünk az augusztushoz-szeptemberhez, addigra már egyértelműen értékalapú viták lesznek. A kihívások teljesen rendben vannak, amíg azok a települések jövőjéről szólnak. Ami viszont nem az értékalapú vitákról szól, az nincs rendben, ezt és mindenki meg fogja érteni: a települések fejlesztéséről és az egész ország jövőképéről kell szólniuk a vitáknak” – húzta alá a szocialista politikus hozzátéve, július 26-a után kezdődnek majd érdemben ezek a viták, hiszen addig lehet majd véglegesen látni, hogy kik a jelöltek és akkortól kezdve lehet majd legitim igazán a vita.

Ez is érdekelhet: Karácsony: jegyezzük meg ezt a napot!

„Mi nagyon várjuk a miniszterelnök-jelöltek vitáját is” – jegyezte meg. Elmondta, a miniszterelnök-jelöltek vitájára akkor kerül majd sor, amikor mindannyian megvannak, beleértve természetesen az MSZP-Párbeszéd jelöltjét is. „Én továbbra is arra tenném a tétet, hogy Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt lesz, de hogy tovább fokozzam az izgalmakat, azt mondom, hogy meg fogja nyerni ezt az előválasztást és meg fogja nyerni a választást is. Jövő ilyenkor már jó eséllyel Karácsony Gergely lesz Magyarország miniszterelnöke” – jelentette ki pártja nevében Molnár Zsolt.

 A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Forrás: Hírklikk