Momentum: Indítsuk újra a gazdaságot, kapjon 100 000 forintot az aki beoltatja magát

2021. január 13. 11:18 2021. jan. 13. 11:18

A momentum úgy indítaná újra a gazdaságot, hogy százezer forintot ad annak aki be meri oltatni magát. Derült ki egy friss Facebook-videóból, amin Fekete-Győr András, a párt elnöke beszél az ötletről.

Magyarország gazdasági válság közepén van: lassan egy éve teljesen leállt az ország, a kormánynak pedig nincsen pontos terve arra, hogy mikor indul újra az élet. Még most sem tudják a turizmusból élő százezrek, hogy lesz-e nyári szezon. Még most sem tudják a magyar kis- és középvállalkozások, hogy mikor indul újra a gazdaság. Nem tudjuk azt sem, hogy hány munkahelyet veszítünk még el a következő időszakban. Ahhoz, hogy ne mélyüljön tovább a válság, talpra kell állítanunk a gazdaságot, és az amerikai modellhez hasonlóan fel kell pörgetnünk a fogyasztást. Ezen segít az egyszeri 100 000 Ft -írja facebook posztjában a momentum elnöke.

 A Momentum szerint a javaslatuk életeket mentene, hiszen motiválná az embereket az oltás mielőbbi beadására, így hamarabb el lehetne érni a vírus terjedésének megállításához szükséges tömeges védettséget.

Szerintük jól jönne azoknak akik "a szociális válság következtében napról napra kénytelenek élni”, és a gazdaság felpörgetéséhez is jó eszköz lehetne. 

„Honnan lenne erre pénz? A kormány többet költ a propagandájára, mint amennyi pénzre szükség lenne ahhoz, hogy mindenki, akibeoltja magát, 100 000 forintot kapjon. De a kínai hitelből épített Budapest-Belgrád vasútvonal is többe kerül, mint amennyibe a teljes javaslat kerülne” -mondta Fekete-Győr András.

Forrás: Facebook / Pécsi Stop