Mozgalmat indít Karácsony Gergyely

2021. május 16. 07:47 2021. máj. 16. 07:47

99 Mozgalom néven indított mozgalmat Karácsony Gergely, aki szombaton jelentette be, hogy indul az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként. Az alapítók között korábbi államtitkárok, ismert színészek, rendezők, polgármesterek és kutatók is vannak.

Szombaton egész napos műsőr keretein belül jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester, hogy elindul az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választáson. Először szülőfalujából, Nyírtassról jelentkezett be a Facebookon, ahol a gyerekkoráról mesélt és elmondta, hogy nem ígér a településnek stadiont és a polgármesterasszony sem lesz az ország leggazdagabb embere.

 

Ezután további videókban mututta be élete fontos állomásait. Debrecenből jelentkezett be, ahol középiskolába járt, Budapestről, a Kossuth térről majd a Diákváros helyszínéről.

Mindeközben az őt támogató pártok elnökeivel osztott meg támogató videókat. A Párbeszéd részéről Szabó Tímea, az MSZP részéről dr. Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes, míg az LMP részéről Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté mondta el, hogy miért a főpolgármestert támogatják.

 

 

Végezetül délután, 16.30-kor jelentkezett be ismét élőben a Facebookon, ahol félórás beszédett tartott. Ekkor mondta el, hogy ő nem a kiváltáságos 1%-nyi elitet, hanem a nemzet 99%-át fogja szolgálni. Ehhez pedig életre is hívta a 99 Mozgalmat, ami a pártok mellett jön létre. Az oldal IDE kattintva érhető el, melyen megtaláljuk a mozgalom hitvallását, az alapító tagokat, egy 9 pontos programot és akár csatlakozni is lehet Karácsony Gergely kampányához.

Az alapítók között van Jordán Tamás, ifj. Bibó István, Hajós András, Tarr Béla, Elek István, Wittinghof Tamás, Bozóki András, Alföldi Róbert, Ángyán József, Andor László és még sokan mások. A teljes lista IDE kattintva érhető el.

 

Forrás: Karácsony Gergely Facebook 
Nyitókép: kilencvenkilenc.hu