MSZP: a Fidesz vereségre készül, de előtte a lehető legtöbb pénzt ki akarja lopni

2021. július 1. 08:46 2021. júl. 1. 08:46

Az MSZP azt követeli, hogy a Fidesz hozza nyilvánosságra az autópálya-koncesszió háttérszámításait. Az ellenzéki párt közleménye alapján csak a bűnösök titkolóznak.

Az MSZP szerint Rogán Antal határozottan állítja: az állam jól fog járni azzal, hogy 35 évre magánkézbe adja az autópályák üzemeltetését. Azonban hogy ezt mi alapján gondolja a miniszter, nem tudhatjuk, mert a számításokat tíz évre titkosították. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

Mire ez az ismételt titkolózás? Ha ez annyira jó üzlet, akkor miért nem áll elő a kormány a konkrétumokkal? – teszi fel a kérdést MSZP. Szerintük nem bonyolult a képlet, ha a Fidesz úgy gondolja, hogy ez egy jó megoldás, akkor bizonyítsa is be, „de a propagandaminiszter szavainál többre lesz szükség".

Az MSZP szerint az állami vagyon felgyorsított kiszervezése, a nyilvánosság elől eltitkolt döntés-előkészítő anyagok – minden jel arra mutat, hogy a Fidesz valóban valamelyik nemzeti oligarchának vagy egy Fidesz-közeli külföldi havernak akarja átjátszani az autópályák üzemeltetéséből származó nyereséget.

A párt úgy véli, a Fidesz 2022-ben vereségre készül, ezért még előtte „a lehető legtöbb pénzt ki akarja lopni és biztosítani akarja saját maga és a haverjai számára".

„Ugyanakkor ezúton is jelezzük, hogy a választás után megalakuló új kormány ezt a pályázatot és a megkötésre kerülő szerződést semmisnek fogja tekinteni, és mindenkinek, aki ebben a bűnös eljárásban közreműködik, a törvény előtt kell majd felelnie" – írják.

Az MSZP célja, hogy megszüntesse a közvagyon kiszervezését és magánosítását, ezért a kormányváltást követően, meg fogja szüntetni a Fidesz által kialakított rendszert és vissza fogja szerezni az állami vagyont.

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!