MSZP: a Fidesz világában a multik a robot mellett már a kilencedre is igényt tartanak

2021. október 11. 14:04 2021. okt. 11. 14:04

Egyes nagyvállalatok úgy gondolják, hogy a dolgozók tartoznak nekik, mert nem tudták maximálisan kihasználni a rabszolgatörvény adta túlzott munkaidőkeretet – hívja fel a figyelmet közleményében az MSZP. A párt szerint úgy tűnik, hogy a Fidesz világában a multik a kötelező robot mellett már a modern kori kilencedre is igényt tartanak.

Az MSZP leszögezi: legyen világos, a munkavállalók semmivel sem tartoznak ezeknek a cégeknek! Szerintük a Fidesz tartozik a dolgozóknak, méghozzá a munkavállalói jogok biztosításával és védelmével. Éppen ezért a kormány nem engedheti, hogy a multik az alkalmazottakkal fizettessék meg a válság miatti kényszerű leállások árát.

Az MSZP szerint itt az ideje, hogy a Fidesz által munkaügyi ellenőrzésekhez vásárolt Suzukik elinduljanak az érintett cégekhez és megszüntessék a munkavállalói jogok sárba tiprását. A kormány nem nézheti tétlenül, hogy azok a cégek, amelyekkel talicskával hordják ki a pénzt Magyarországról, még a saját dolgozóikat is megrövidítsék anyagilag!

Azonban ismerjük a Fideszt – fogalmaz a közlemény –, ezért a munkavállalók számára ebben az ügyben is a kormányváltás jelenti a garanciát. Az MSZP 2022 után megszünteti a jogfosztást, eltörli a magyar dolgozókat jobbágysorba taszító rabszolgatörvényt. Továbbá megerősítik a szakszervezeteket, a munkáltatókkal és az érdekvédőkkel együtt pedig kidolgozzák a Munka Törvénykönyvének a munkavállalói jogokat jobban biztosító módosítását.