MSZP: a legkevesebbet keresőknek is jár a tisztességes megélhetés

2021. május 19. 19:02 2021. máj. 19. 19:02

A legkevesebbet keresőknek is jár a tisztességes megélhetés, a jobb életszínvonal - jelentette ki az MSZP elnökhelyettese szerdán a minimálbér adómentessége mellett érvelve.

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón nonszensznek nevezte, hogy ma Magyarországon dolgozói szegénység van, azaz vannak olyan dolgozó emberek, akik a munkájukért kapott pénzből nem tudnak megélni.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   
    

Egyik oldalról dolgozói szegénység, másik oldalról pofátlanul gazdagodó oligarchák jellemzik az országot - közölte.
    

 

Az ellenzéki politikus azt mondta, a dolgozói szegénység megszüntetését célozza az MSZP javaslata a minimálbér adómentessé tételére és a 321 ezer forint alatt keresők adójóváírás révén történő támogatására.
    

A legkevesebbet keresőknek is adjunk esélyt arra, hogy jobb minőségű felvágottat vásárolhassanak a boltban - hangoztatta. Komjáthi Imre közölte, az MSZP javaslata évi szinten 300 ezer forintos fizetésemelést jelentene a minimálbér esetén.
    

Ez is érdekelhet: Csaba István: Elég volt abból, hogy Kővári következmények nélkül félrevezeti a pécsieket

Kitért arra is, hogy a Fidesz nem támogatta az Országgyűlés gazdasági bizottságában az MSZP javaslatát. Azért jártak így el, mert nehéz lett volna megmagyarázni, hogy nem támogatják a minimálbér adómentességét, miközben "fideszes pártkatonákkal kitömött közalapítványok" adóját csökkentik - mondta.
 

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Az MSZP elnökhelyettes a 2022-es kormányváltás esetére ígéretet tett a minimálbér adómentessé tételére.


 

Forrás: MTI