MSZP: fideszes hazugságok helyett RezsiSTOP-ra van szükség!

2022. szeptember 28. 05:30 2022. szept. 28. 05:30

Az MSZP az MTI Országos Sajtószolgálaton keresztül kiadott közleményében emlékeztet arra, hogy Orbán Viktor május 16-án azt ígérte, Magyarországon „megszelídítik, aztán megfékezik" a vágtató inflációt, és ennek első eredményei már szeptemberben látszani fognak. Ma már tudjuk, hogy a miniszterelnök hazudott – szögezik le.

Az MSZP szerint szeptemberben a RezsiSTOP-ot kellett volna bevezetni, és nem egy újabb hazugsággal magyarázni, hogy miért mélyül a megélhetési válság Magyarországon.

Az ellenzéki párt szerint a parlament hétfői ülésén a miniszterelnök nem mondott igazat, amikor arról beszélt, hogy az élelmiszerárak a magyar kormány által is megszavazott szankciók megszüntetésétől fognak csökkenni.

Amikor ugyanis Orbánék az első szankciót február 23-án megszavazták, az infláció már 15 éves csúcson volt.  A valódi helyzet az – hívja fel a figyelmet a közlemény –, hogy Magyarországon folyamatosan brutális drágulások, két számjegyű infláció, gyenge forint, sérülékeny gazdaság, szétszakított társadalom van, és ezért nagyobbrészt a kormány elhibázott gazdaságpolitikája a felelős. A Fidesz-kormány miatt kell most az embereknek sokkal többet fizetniük a fűtésért.

Úgy vélik, nem áremelésre és nem hazugságokra van szükség, hanem az MSZP által javasolt RezsiSTOP kell. „Az igazi baloldal pártja szerint otthonszigetelési programot kell indítani, a paksi áramot 12 forintért kell adni, a lakossági energiahordozók áfa-kulcsát pedig csökkenteni kell öt százalékra, hogy csökkenjenek a rezsiköltségek” – zárul a közlemény.

Forrás: hirklikk.hu