MSZP: hozzák nyilvánosságra a kórházak átalakításának titkos tervét!

2021. június 9. 14:24 2021. jún. 9. 14:24

Az MSZP szerint a Fidesz – felelőtlen módon – csak bizonytalanságot és félelmet kelt azzal, hogy a világjárvány alatt a nyilvánosság teljes kizárásával áll neki az egészségügy átalakításának. Egyáltalán nem erősíti az emberek bizalmát, ha a sajtóból kell értesülniük a kórházi ágyak felszámolásáról, vagy bizonyos kórházak aktív betegellátásának megszüntetéséről.

Ennek azonban nem kellene így lennie! – véli az MSZP. Mint közleményükben írják, Szlovákiában nem minősítették államtitoknak, nem titkosították tíz évre az egészségügy átalakítására vonatkozó terveket, így arról a kormány tagjai nyilatkoztak és érdemi társadalmi vita is kialakult. A Fidesz azonban – teljesen érthetetlen módon – titokban tartja a Boston Consulting Group által 350 millió forintért készített tanulmányt. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Az ellenzéki párt szerint kormányzati részről a tisztességes kommunikáció hiánya nagyban hátráltatja az egészségügy átalakítását, mivel aláássa az intézkedések megalapozottságába vetett hitet.

 

Az MSZP szerint újjáépítésre van szükség az egészségügyben, de nem egy titkos tanulmány alapján! A nyilvánosság előtt és a szakma bevonásával kell megtörténniük az átalakításoknak! Az MSZP ezért a kormány által titkosított tanulmány nyilvánosságra hozatalát követeli!

Forrás: MSZP/ Facebook