MSZP: ismerje el a kormány a szociális ágazatban dolgozók munkáját

2020. július 11. 17:21 2020. júl. 11. 17:21

Az MSZP arra kéri az Országgyűlést, hogy ismerje el a szociális ágazatban dolgozók munkáját, és egy határozati javaslattal kérje fel a kormányt ennek végrehajtására.

Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának szocialista elnöke szombati online sajtótájékoztatóján azt javasolta, hogy az ágazat valamennyi dolgozója kapja meg az 500 ezer forintos egyszeri támogatást november 12-én, a szociális munka napján.

Egyúttal arra szólította fel az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy kezdjen bérfejlesztési tárgyalásokat az ágazat érdekvédelmi szervezeteivel.

Az MSZP-s politikus tűrhetetlennek nevezte, hogy 93 ezer ember a "legnyomorultabb fizetéssel" rendelkezik Magyarországon. A dolgozók 70-80 százaléka nem kapja meg a bruttó 296 ezer forintos átlagbért - közölte.

Emlékeztetett: javaslatukat a házbizottság pénteken tárgyalta, a szocialista indítványt minden ellenzéki párt támogatta, a kormánypártok azonban nem.

Azért, hogy az ágazat minden dolgozója megkaphassa jogos jussát, az Országgyűlés őszi ülésszakán kezdeményezik a javaslat újbóli napirendre vételét - mondta az ellenzéki politikus.

Forrás: MTI