MSZP: Mészáros egy perc alatt keres annyit, mint egy közmunkás fél év alatt!

2021. július 6. 15:29 2021. júl. 6. 15:29

A közmunkások bérének a minimálbér szintjére történő emelését, valamint a minimálbér adómentessé tételét szorgalmazta az MSZP elnökhelyettese kedden.

Komjáthi Imre az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, a béremelésről nem kell nemzeti konzultációt tartani, hiszen a magyar minimálbér az egyik legalacsonyabb az Európai Unióban. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A miniszterelnök ne nemzeti konzultáljon! Ne a horizonton lássa a minimálbér-emelést! – hangsúlyozta.

Az ellenzéki politikus szerint azonnali emelésre van szükség és erre az MSZP-nek van is javaslata: adómentessé kell tenni a minimálbért.

Hozzátette: a törvényjavaslatot benyújtották a parlamentnek, csak arra várnak, hogy rendkívüli ülést hívjanak össze.

Komjáthi Imre gyalázatnak nevezte, ami a közmunkásokkal történt. Kifejtette: a hosszú éveken át várt béremelés a közmunkásoknál havi kétezer forintot jelent, amely 71 forint naponta. Két tojást nem lehet belőle venni.

Közölte, az emelés mértéke nehezen látható annak az embernek, aki sajtóhírek szerint tízmilliárdos összköltségű főúri kúriát építtet magának a hatvanpusztai birtokán.

Megjegyezte, Mészáros Lőrinc percenként a havi közmunkásbér hatszorosát keresi meg, 351 ezer forintot.

Kifogásolta azt is, hogy a Munka törvénykönyve megkülönbözteti a közmunkásokat a piaci szférában dolgozóktól, a közmunkásoknak ugyanis nem biztosít megfelelő védettséget a jogszabály.

Komjáthi Imre ígéretet tett arra, hogy ha 2022-ben az ellenzék győz az országgyűlési választáson, adómentessé teszik a minimálbért és felemelik a közmunkások bérét a minimálbér szintjére.

Véget kell vetni annak a korszaknak, amelyben 99 százalék dolgozik, egy százalék pedig urizál – hangoztatta. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!