MSZP: mikor kaphatnak oltást a hajléktalanok?

2021. január 25. 17:56 2021. jan. 25. 17:56

Az MSZP részletes oltási terv közzétételére szólítja fel a kormányt, hogy többek között az is kiderüljön, mikor kaphatnak vakcinát a hajléktalanok - mondta Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, hétfői online sajtótájékoztatóján.

A politikus úgy értékelt: a kormány oltási tervként egy "elnagyolt, prioritási listának nevezhető kivonatot" tett csak közzé, így most az egész ország azt találgatja, hogy kit, mikor és mivel fognak beoltani.
    

Szerinte a Fidesz "képmutató módon" mindig a keresztényi értékrendre hivatkozik, azonban mindig az elesetteknek, a leginkább rászorulóknak fordít hátat. Ez - folytatta - "az oltási tervnek nem nevezhető anyagban" is megmutatkozik, ugyanis ebből nem jelenleg nem lehet megállapítani, hogy például a rendkívül kiszolgáltatott helyzetben lévő hajléktalan emberek mikor kerülhetnek sorra.
    

Komjáthi Imre Szlovákiát hozta példaként, ahol elmondása szerint nyilvánosan elérhető a részletes oltási terv.     
    

Az MSZP elnökhelyettese arra szólította fel a kormányt, hogy ne tartsa bizonytalanságban az embereket, adjon hiteles, gyors, pontos és részletes tájékoztatást az oltási tervről, hogy minden ember tudja, mikor fog sorra kerülni és milyen vakcinával fogják beoltani.

Forrás: MTI