MSZP: nagyon átlátszó, ahogy Novák Katalin próbálja megvezetni az uniós döntéshozókat

2022. november 30. 08:37 2022. nov. 30. 08:37

Novák Katalin az elmúlt napokban Kijevbe látogatott, emellett az LMBTQ-jogokat védő szervezet tagjait is fogadta. Az MSZP szerint ez mind dicséretes is volna, ha egykor miniszterként érdekelték volna az LMBTQ-emberek jogai, kiállt volna meghurcolásuk ellen, vagy ha a fideszes propaganda nem Ukrajnát hibáztatta volna a háború kitörése miatt. Így viszont – vélekedik az ellenzéki párt –, ez nem tűnik eléggé hitelesnek.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke szerint talán Novák Katalinék az általuk sokat emlegetett és szidalmazott brüsszeli döntéshozókat próbálják így látszatlépésekkel megtéveszteni.

Novák Katalin elment Kijevbe elítélni Putyint, pedig a fideszes propaganda sokáig Ukrajnát hibáztatta a háborúért, mintha ők támadták volna meg Oroszországot és nem fordítva. A propaganda pedig olyan jól hatott, hogy a Fidesz szavazóit is összezavarta Novák Katalin látogatása, akik emiatt azóta folyamatosan támadják őt – hívja fel a figyelmet az MSZP.

A párt szerint a köztársasági elnök legalább elutazott a háborúval küzdő Ukrajnába, ellentétben Orbán Viktorral, aki azóta sem tette ezt meg, pedig meghívást is kapott az ukrán elnöktől. Ezzel szemben már valamennyi környező ország vezetői tettek látogatást Ukrajnába a háború kitörése óta.

„Novák Katalinék példa nélküli, és egészen elképesztő harcot vívtak az LMBTQ emberek hátrányos megkülönböztetése érdekében, társadalomból való kirekesztésükért, jogaik látványos korlátozásáért. Most pedig a köztársasági elnök úgy tesz, mintha érdekelnék ennek a közösségnek a jogai. Ez nagyon átlátszó” – hívják fel a figyelmet, majd felteszik a kérdést: az elmúlt hónapokban az a Fidesz új koncepciója, hogy ilyen látszatdolgokkal próbálja megvezetni a brüsszeli döntéshozókat?

Az MSZP szerint e körbe tartozik Novák Katalin látogatása is, amely azonban csak akkor lenne igazán hiteles, ha Orbán Viktor felhagyna azon uniós szankciók támadásával, amelyeket maga is megszavazott.

Forrás: hirklikk.hu