MSZP: nem lehet megszavazni az újabb felhatalmazást

2021. február 22. 14:22 2021. feb. 22. 14:22

Az MSZP politikusa szerint a járvány elleni védekezésről szóló törvénycsomagot nem lehet megszavazni, a Jobbik frakcióvezetője pedig arról beszélt napirend előtt hétfőn az Országgyűlésben, hogy a kormány ismét becsapja az embereket. A kormánypártiak az ellenzéket bírálták, amiért támadják a kínai és az orosz vakcinát.

Ez a törvényjavaslat így egy hazugság, nem lehet megszavazni - mondta a délutáni órákban végszavazásra kerülő "felhatalmazási törvényről" Harangozó Tamás (MSZP), aki szerint az előterjesztés célja az is, hogy "politikailag is mondja ki a parlament, hogy minden rendben volt" az előző időszakban a kormány intézkedéseivel.
 

Hangsúlyozta: az önkormányzatok "csonkítását" éppúgy nem támogatta, támogatja az ellenzék, akárcsak a Színház- és Filmművészeti Egyetem félévének eltörléséről szóló rendeletet, az alap- és a választási törvény módosítását, vagy a százmilliárdos "vagyonkimentést" a "haveroknak".
    

Harangozó Tamás arról beszélt: az ápolók és nővérek azonnali bérrendezésére, a vakcinák transzparens és tisztességes kommunikációjára, átlátható, normális oltási tervre, a "lezárt szektorokban" dolgozók bérének 80 százalékának kifizetésére volna szükség, hozzátéve, utóbbira most nyílt meg egy egymilliárd eurós uniós alap.

Forrás: MTI