Müller Cecília: 8 hónapos csecsemő fog felkerülni a koronavírus halálozási listára

2021. április 8. 14:26 2021. ápr. 8. 14:26

Müller Cecília a mai operatív törzs sajtótájékoztatóján egy tragikus hírről is beszámolt. Elmondta, hogy egy nyolc hónapos kisbaba is fel fog kerülni a koronavírus áldozatok listájára, noha a halálát nem a fertőzés okozta.

A tiszti főorvos arról beszélt, hogy a listán meg fog jelenni egy nyolc hónapos csecsemő is, ám kiemelte, hogy bár a kicsi fertőzött volt, halálát nem a koronavírus, hanem a Meningococcus baktérium okozta véráramfertőzés okozta. Mint mondta ezt az igazságügyi orvosszakértő is megerősítette.

“Igazoltuk nála is a koronavírus fertőzés tényét, ugyanakkor egyértelműen kimutatták a kórokozó baktériumot” - mondta el Müller, aki azt is hozzátette, hogy ez baktérium okozta betegség különösen rapid formában zajlik fiatal korban, csecsemőknél és fiatal felnőtteknél is. Ritka betegség ugyan, de a kimenetele kiszámíthatatlan. 

Müller szerint ez a tragédia  arra hívja fel a figyelmet, hogy a koronavírus mellett egyéb betegségekkel is meg kell küzdenünk, továbbá arról is beszélt, hogy a gyermek azért kerül fel az elhunytak listájára, mert azonosították nála a fertőzés tényét.