Müller Cecília nélkül tartották meg az operatív törzs szerdai tájékoztatóját

2020. október 21. 12:32 2020. okt. 21. 12:32

Nagyot néztek az operatív törzs hű követői: a szerdai online sajtótájékoztatón ugyanis nem Müller Cecília, hanem Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője ismertette az aktuális járványhelyzeti tudnivalókat.

Galgóczi Erzsébet a 48 elhunyt kapcsán azt mondta, mindössze hat százalékuk nem szenvedett semmilyen krónikus vagy alapbetegségben. 25 kórházban összesen 2023 koronavírusost ápolnak, közülük 14 gyerek, de egyikük sem szorul intenzív ellátásra. Összesen 201 beteg van lélegeztetőgépen.

Elhangzott, 64 óvodában és 34 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet a vírus miatt, 176 osztálynál és 17 teljes iskolánál digitális munkarendet vezettek be.

A sajtótájékoztatón az influenzáról is szó esett, ismételten elmondva, hogy az állam most biztosítja az ingyenes oltás lehetőségét. Galgóczi Ágnes azt javasolta mindenkinek, hogy éljenek ezzel. Elhangzott továbbá, az összes igazolt fertőzöttek 4,66 százaléka egészségügyi dolgozó, valamint hogy a nagyszülőket csak egészséges gyermekek látogassák az őszi szünet alatt.

Müller Cecília a 444.hu cikke szerint egyébként hivatalos elfoglaltsága miatt hagyta ki a sajtótájékoztatót, de csütörtökön már ismét a képernyőn lesz.

(Címlapkép: részlet az operatív törzs online közvetített, 2020. október 21-i sajtótájékoztatójából)

Forrás: Pécsi STOP