Nacsa Olivér szerint a humor nem nőknek való szakma

2023. április 1. 16:03 2023. ápr. 1. 16:03

„Szerintem ez nem egy női pálya, nem egy női műfaj a humor. Ha megnézzük, nem voltak sokan [nők] ebben a szakmában” – fejtette ki véleményét Nacsa Olivér azután, hogy a KarcFM műsorában Potyondi Edináról kérdezték a humoristát.

Nacsa hozzátette, szerinte az emberek, a nézők kevésbé adnak egy-egy humoros mondatnak, gondolatnak nyomatékot, ha ezt egy nő szájából hallják. Nem tudom, ez miért van így, ez alapvetően egy ilyen férfi szakma – idézi az interjút a Telex.

Ennél jóval elnézőbb volt a humorista azonban például Bödőcs Tiborral, akit jónak tart, de sajnálja, hogy Bödőcs „szinte egy politikai szócsöve lett a baloldalnak”.  Úgy fogalmazott, „ha az ő részükről lenne viszonyulás például ahhoz, ahogy mi egyszer-egyszer politikai témához nyúlunk, akkor ezzel sem lenne baj. Az elfogadás. De elfogadás nincs.”


 

Nacsa arról is beszélt az adásban, hogy „van még hova fejlődni Magyarországon” a politikai kultúrában. Szerinte, ha egy előadóművész állásfoglalást tesz a politikában, „rögtönítélő bíróság” elé veti őket a „baloldal”.

Beszélt Nacsa a szocializmus alatti humorelméletéről is, szerinte a rendszerváltás előtt volt propaganda, „most legalább egyenlő az arány” a baloldali- és a jobboldali média között.

Szó esett arról is, hogy számára fontos volt bejelenteni, hogy jobboldali, mert „lett egy közlési vágya, miután a másik oldalon tök természetes volt, hogy előadóművészek állnak ki” politikai témákban.

Forrás: Telex