Ne védje meg a kormány a zsidó honfitársakat!

2022. július 27. 07:40 2022. júl. 27. 07:40

Heisler András, a Mazsihisz elnöke találkozna Orrán Viktorral, mert – mint az általa vezetett zsidó szervezet közleménye írja – „történelmi tapasztalatainkra és a velünk élő családtörténeteinkre alapozva, fontos szót emelnünk a magyar közélet félreérthető megnyilvánulásai ellen”. 

Orbán Tusványoson elővezetett mondandója nagyon is egyértelmű volt, de érthető, ha a legnagyobb magyarországi zsidó szervezet elnöke magától a miniszterelnöktől szeretné hallani a választ. Nem biztos, hogy hallani fogja, mert Orbán mostanában nagyon elfoglalt. Hamarosan kezdődik a futballbajnokság, és akkor még ott van neki – mint púp a hátán – a brüsszeli bürokratákkal való veszkődés, akiktől néhány milliárd eurót igyekszik kikunyerálni, minél gyorsabban és bármi áron.

Amennyiben Orbán mégis szakítana időt Heisler Andrásra, akkor bizonyára közhelyekkel próbálja majd megnyugtatni a Mazsihisz elnökét. Olyan mondatokkal, amilyeneket már sokszor hallottunk tőle. Jelesül, hogy a magyar kormány zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmus ellen, és megvédi zsidó honfitársait.

Itt jegyeznénk meg, hogy a zsidó honfitársak egyetértenek a zéró toleranciával, de nem szeretik, ha megvédik őket. A zsidó honfitársaknak rossz emlékeik vannak a megvédésükkel kapcsolatban. A zsidó honfitársak akkor érzik magukat biztonságban, ha nincs szükség arra, hogy megvédjék őket. Azt szeretik, ha nincsenek veszélyben. A zsidó honfitársak ugyanis ugyanabban érdekeltek, mint bárki más: békében, nyugodtan szeretnének élni. Gyerekeiket nevelni, szeretteiket szeretni, dolgozni, pihenni, szórakozni. 

Mindehhez persze az is kellene, hogy a kormány, élén a választott vezetővel, ne hergelje azokat, akik annak idején a kormány Soros György elleni uszító plakátjaira odaírták, hogy Büdös zsidó. A zsidó honfitársak nem szeretik az ilyen és ehhez hasonló feliratokat. Nemcsak azért, mert rossz emlékeket idéz bennük, hanem azért is, mert ha egy kormány plakátján ilyet látnak, azt gondolják, hogy a kormány, élén a választott vezetővel, talán mégsem akarja annyira megvédeni a zsidó honfitársakat, mint ahogyan mondja. 

Ha a kormány, élén a választott vezetővel, valóban meg kívánná védeni a zsidókat, akkor nem teremtene folyamatosan olyan helyzeteket, hogy neki, vagy bárki másnak meg kelljen védenie a zsidókat. Nem nevezné Horthyt kivételes államférfinak, miközben tudja, hogy Horthy nemcsak a zsidótörvényekért felelős, hanem több százezer zsidó származású magyar ember elpusztításában is tevékenyen segédkezett.

A zsidó honfitársak tudják, hogy nem a magyar kormány írta rá a Soros György ellen uszító plakátokra, hogy Büdös zsidó, de ezzel nincsenek különösebben kisegítve, mert azt is tudják, hogy a kormánynak nincs igazán ellenére, ha valaki odaírja a plakátokra ezt a szégyenteljes szöveget. Ha a kormánynak, élén a választott vezetővel mindez nem tetszene, akkor a rendőrség elfogta volna a tetteseket, és lesújtott volna rájuk a törvény szigorával. 

A zsidó honfitársak rosszkedvűen nézik azt, ami ma Magyarországon történik. Többeknek közülük háborog a gyomruk, és olyanok is vannak közöttük, akik félnek, mert még emlékeznek, hogy annak idején is hasonlóképpen kezdődött az, amitől a zsidó honfitársakat meg kellett volna védeni.

Mindez persze nem csupán a zsidó honfitársak számára gyomorforgató, hanem azok is ugyanígy éreznek, akik nem zsidók ugyan, de normálisan gondolkodnak és tudják, hogy egy olyan országban, ahol nem jó zsidónak lenni, ott nem-zsidónak lenni sem jó.

Reméljük, Heisler András igyekezete sikerrel jár és Orbán Viktor fogadja a hivatalában, ahol elmondja neki, hogy azt a kevert fajról szóló, szörnyű szöveget nem kell komolyan venni. Nem a zsidóságnak szólt, hanem azoknak a vállalhatatlanoknak, akiknek a szimpátiájára és szavazatára Orbánnak ma minden korábbinál nagyobb szüksége van.

Forrás: hirklikk.hu