Négygyerekes főállású anyaságot vezetne be a kormány kedvenc ellenzéki pártja

2019. november 9. 15:48

A Mi Hazánk Mozgalom a főállású anyaság bevezetését javasolja, mert a kormány jelenlegi családpolitikája elégtelen a népességcsökkenés megállításához - jelentette ki a párt elnökhelyettese szombaton Budapesten sajtótájékoztatón.

Dúró Dóra (fotó: Wikipedia.org)

Dúró Dóra közölte: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint, nyolc év után 2019 az első év, amikor nem csak a születésszám, hanem a termékenységi ráta is csökkenni látszik. Ugyanakkor, a felmérések szerint a fiataloknak a 70 százaléka, csak egy-két gyermek vállalása mellett tartja megvalósíthatónak a munka és a család összeegyeztetését - tette hozzá.

Elmondta: a Mi Hazánk négy gyermek vállalása esetén vezetné be a főállású anyaságot, ám ennek feltétele volna a többi között a középfokú végzettség és a büntetlen előélet.

Közlése szerint a népességszám csökkenésének az is oka, hogy 31-32 éves korra tolódott ki a nők gyermekvállalásának ideje. Ennek megváltoztatásához elengedhetetlen a családbarát felsőoktatás és a családbarát pályakezdés feltételeinek megteremtése - mondta a politikus.

 

Forrás: MTI