Nem fűthetnek a rendőrök az irodákban még saját kis hősugárzókkal sem

2022. szeptember 22. 15:31 2022. szept. 22. 15:31

Nem fűthetnek a rendőrök az irodákban még saját kis hősugárzókkal sem – írta ki a közösségi oldalára a Zsaruellátó. Minderről levélben tájékoztatták a rendőröket, mint ahogy arról is, hogyha fáznának öltözzenek fel és mozogjanak.

Az energiaválság miatt két héttel ezelőtt elrendelték a fűtés korlátozását az állami intézményben, és 18 Celsius-fokban szabták meg a maximum-hőmérsékletet. Az Indexnek egy szakértő részletesen beszélt arról, hogy mindez milyen következményekkel járhat.

A fenti rendelkezés áll egy levél mögött is, amelyet a Zsaruellátó oldalán tettek közzé. A levélben leszögezték, hogy „a fűtés beindítására csak és kizárólag az MRFK-ról (Megyei Rendőr-főkapitányság) érkező utasítás, engedély alapján kerülhet sor, önállóan nem lehet a fűtést elindítani az épületekben”.

Hozzátették azt is, hogy „az irodákba egyénileg behozott hősugárzók bekapcsolása és működtetése szintén nem engedélyezett”. Végül azzal zártak a levelet, hogy: „a hideg elleni védekezés a megfelelő öltözködési mód megválasztásával és a rendszeres munkaközi szünetekben végzett mozgással biztosítandó.”

A Zsaruellátó oldalán az utóbbi napokban több hasonló posztot is közzétettek. Volt, aki részletesen leírta, hogy milyen negatív következményekkel fog járni a 18 fokos szabályozás a gyakorlatban. Mások – jobb híján – már csak a helyzeten viccelődtek: volt, aki egy szatirikus versben fejezte ki véleményét, a levélben is említett hősugárzókból pedig már mém is készült.

Forrás: Index