Nemcsák Károly: ideológiai frissítésre van szükség az SZFE-n

2021. április 6. 12:25 2021. ápr. 6. 12:25

Nemcsák Károlyt augusztus végén nevezték ki az SZFE kuratóriumának felügyelőbizottsági tagjává, erről is beszélt az egyetem honlapján megjelent interjúban, ahol többször is hangsúlyozta, ő úgy érzi, az egyetem körül kialakult helyzet „egy bizonyos folyamatnak a része” – írja a beszélgetést szemléző hvg.hu.

A portál szerint hogy mire gondolt, az nem derül ki, de említi, hogy már a 2019 őszi színházi demonstrációt sem nézte jó szemmel, „Egy kilopott törvénytervezetre építettek egy demonstrációt, rossz nyilatkozatok is elhangzottak előtte, melyek szerint, ha egy jobboldali ember pályázik igazgatói posztra, akkor nem biztos, hogy megbízatást kap.”

Azóta eltelt egy év, és „azt látjuk, hogy itt nem pusztán egy diákzavargásról van szó, hanem egy felépített folyamatról.

Az derült ki, hogy bizonyos emberek nem szeretnének együtt dolgozni jobboldali gondolkodású művészekkel. Ez azért riasztó. Ami rettentően szomorú, hogy a szakmánk iszonyatosan megosztott lett. Oda-vissza – mondta.

Nemcsák szerint az SZFE-re ráfért a változás, „az az ideológiai vonal, amit eddig képviselt az egyetem szintén frissítésre szorult. Nagyon leszűkült az a kör, akik tanítottak. Semmilyen oldalról nem lehet az a cél, hogy egyengondolkodású emberek legyenek, mindenféle színnek meg kell jelennie ezen a palettán is.”

Forrás: hvg.hu