Nemzetbiztonsági kockázatnak számítanak-e az oltásellenes, vírustagadó csoportok?

2021. április 12. 16:19 2021. ápr. 12. 16:19

Különösen fontos kérdés ez Magyarországon, ahol úgy tűnik, hogy a járvány elleni védekezésben a kormány mindent egy lapra, az oltásokra tett fel, miközben viszonylag sokan oltásellenesek.

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén – a kínai egyetem mellett – az oltásellenes, vírustagadó csoportok is terítékre kerülhetnek – tudta meg a hvg.hu a testület egyik tagjától. A téma nagyon is időszerű: Magyarországon éppen most tetőzik a járvány, de nem tudni, ez a tetőzés meddig tart, ráadásul optimista és pesszimista forgatókönyvek is léteznek arról, hogy az április 19-ei iskolanyitásoknak, valamint az eddig bevezetett lazításoknak milyen következményei lesznek. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A kormány egyértelműen az oltásokra építi a védekezési stratégiát, ám a legtöbb egészségügyi szakértő abban egyetért, hogy a nyájimmunitáshoz még nem elég az a több mint négymillió ember, aki eddig regisztrált az oltásra, még akkor sem, ha bőven lehetnek olyanok, akik nem regisztráltak ugyan, de már átestek a betegségen.


Persze az oltakozni nem kívánó emberek között nem lehet egyenlőségjelet tenni. Vannak, akik csak bizonyos vakcinák biztonságában kételkednek. Ám akadnak, nem is kevesen, akik általánosságban elleneznek minden oltóanyagot – ők az oltásellenesek. És vannak, akik ennél is továbbmennek azzal, hogy nem csak az oltásokat ellenzik, de a vírusok létezését is tagadják. Végül pedig vannak, akik nem csak vallják, de hirdetik is azt, hogy a vírusok nem léteznek, az oltás pedig rossz. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A bizottságban még az is téma lehet, hogy külföldi titkosszolgálatok beavatkoznak-e az oltásellenesség terjesztésébe. 

Forrás: hvg.hu