Növekedett az MSZP támogatottsága

2020. február 25. 10:59 2020. feb. 25. 10:59

A Závecz Research Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából kiderül, minden nehézség ellenére, emelkedett a Magyar Szocialista Párt népszerűsége. A Párbeszéddel alkotott szoros szövetségben megelőzik a Momentumot és azonos támogatottsággal rendelkeznek, mint a Jobbik. 

A felmérést publikáló Hírklikk.hu cikke szerint az ellenzéki pártok táborában második helyen a Demokratikus Koalíció áll 9 százalékkal. A Jobbik egy hajszállal javított, a választókorú népesség 7 százaléka sorakozik fel mögéjük.

Az MSZP a negyedéve mért 5 százalék helyett most 6 százalékon áll. A Momentumnak 7 százalék helyett 6 százalékos tábora van, az LMP-nek, a Mi Hazánk Mozgalomnak és a Kétfarkú Kutyapártnak 2-2 százalékos. A Párbeszéd 1 százalékon áll. A pártnélküliek aránya 37-ről 33 százalékra csökkent.

A biztos választók körében a Fidesznek tetemes előnye van: 51 százalékon áll. A DK 14 százalékot ér el ebben a politikailag aktív körben, a Jobbikot az elkötelezett szavazók 10, a Momentumot 9, az MSZP-t 7 százaléka támogatja. Az LMP, a Mi Hazánk, a Kétfarkú Kutyapárt és a Párbeszéd egyformán 2 százalékot érnek el a biztos pártválasztók körében.


A kutatásból az is kiderül, hogy a Fidesz szavazóknak nagyobb az aktivitási szintje, mint az ellenzékieké. Az előbbieknek 75, utóbbiaknak 63 százaléka menne el egy mostani választásra. A pártnélküliek rendkívül passzívak, csupán 21 százalékukat érdekli annyira a politika, hogy elmenne voksolni - mutat rá a cikk.

Forrás: Hírklikk.hu