Offshore-cég képviselőjeként szerepel egy nyilvántartásban a DK egyik jelöltje, pedig aláírta, hogy nincs offshore-cége

2021. szeptember 25. 08:53 2021. szept. 25. 08:53

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja és székesfehérvári jelöltje aláírási joggal rendelkező képviselője egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásnak, a Minos King Global Business LLC-nek - írja a Válasz Online.

Ráczné július 26-án írta alá azt a feddhetetlenségi nyilatkozatot, ami alapfeltétele az előválasztáson való indulásnak. Ebben a jelöltek azt is kijelentik, hogy nincs a birtokukban offshore-cég. Ugyanezen a napon szállt ki a Minos King Global Business LLC az Alba Autómosó Kft.-ből, aminek az előválasztáshoz leadott életrajza szerint Ráczné az ügyvezetője.

Vagyis a hatályos magyar cégjegyzékből így eltűnt a Ráczné által hagyott offshore-nyom, de a hivatalos szlovák nyilvántartásban a mai napig őt szerepeltetik a Közép-Európában aktív adóparadicsomi vállalkozás képviselőjeként

– írja a Válasz Online.

A Telexnek Ráczné azt mondta, hogy nincs és nem is volt offshore tulajdona. Szerinte semmi köze a megnevezett céghez, semmilyen pozíciót nem tölt be benne, nem tudja, hogy került a neve a szlovák cégnyilvántartásba. Szerinte ez csak lejáratás, és fel akarja jelenteni a Válasz Online-t.

 

Forrás: Válasz Online