Önálló honlapon követhető nyomon a pécsi átvilágítás

2021. október 21. 14:05 2021. okt. 21. 14:05

Önálló honlap ad teljes körű áttekintést a pécsi önkormányzat cégei és intézményei átvilágításáról. A mai naptól elérhető, rendhagyó portál a rendszerváltás óta először foglalja áttekinthető, érthető és folyamatosan frissülő keretbe a 2019-es választások óta folyó elszámoltatás információit.

Pécs polgármesterének fontos vállalása volt a 2019-es választások kampányidőszakában az önkormányzat cégei és intézményei átvilágítása, és a városvezetés egyik első dolga volt a jogi audit megrendelése a győztes választást követően. Az átvilágítás kapcsán Pécs polgármestere több szempontot is meghatározott, az elvárások között volt egyebek mellett a teljeskörűség, a hatékonyság és a tisztességes eljárás. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A fő szempontok között kapott helyet az átláthatóság is. Erre az igényre ad választ a mai naptól elérhető honlap, az elszamoltatas.pecs.hu. A weboldal hazánkban rendhagyó kezdeményezésnek számít, egy helyen teszi áttekinthetővé a pécsi önkormányzati cégek és intézmények jogi átvilágítását.

A honlap elsődleges célja, hogy pontos, de érthető módon adjon képet a jogi munkáról. A weboldalon elérhetők a köz érdeklődésére számot tartó, de a nyomozás érdekeit nem sértő adatok az átvilágítás által feltárt egyes ügyekről, ideértve a jogi procedúrák idővonalát és az elkövetési értékeket. A könnyebb érthetőség kedvéért minden egyes ügy részletes, világos magyarázata és az adott témához kapcsolódó sajtómegjelenések is elérhetők az oldalon.

A weboldal folyamatosan frissül, hírekkel, a már ismert ügyek új fejleményeivel, valamint az átvilágítás nyomán felmerül új ügyek részleteivel bővül a jövőben. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

Címlapkép: Illusztráció, Pexels