15 milliárd forintra pályázhatnak Orbán Ráhel barátnőjének ügynöksége által előkészített pályázaton

2021. január 15. 17:57 2021. jan. 15. 17:57

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közölte a pénteki sajtótájékoztatóján, hogy megemelték a keretösszeget, így 10 milliárd helyett 15 milliárd forintra pályázhatnak a divat és designipari cégek- írja a 24.hu

György László hozzátette, hogy az előminősítések első köre pénteken lezárult, de azok a vállalkozások, amelyek érdeklődnek a pályázat iránt, lehetőségük van jelentkezni, az előminősítés második köre pedig január 16-án fog elindulni.

Az államtitkár elmondta, hogy a hazai divat- és designipar egyike a megerősítésre érdemes, kiemelt ágazatoknak. A támogatás célja az ágazat kis- és középvállalkozásainak megerősítése. Azokat a cégeket is céljuk segíteni, akik már versenyben vannak a világpiacon és további prosperálásra képesek, még a koronavírus járvány idején is.

A programot még ősszel Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztérium a Magyar Divat & Design Ügynökséggel együtt dolgozták ki. Ezt a szervezetet vezeti Orbán Ráhel egykori évfolyamtársa és barátnője, Bata-Jakab Zsófia.

 

Forrás: 24.hu

Kép: 444.hu