Orbán Ráhel ezüstérmes, de csak egy paraszthajszállal maradt le az aranyról

2020. március 4. 15:55 2020. márc. 4. 15:55

Idén is közzétette a legbefolyásosabb magyar nők listáját a Forbes üzleti magazin. A közéleti kategóriában, korábbi helyezésén jelentősen javítva, Orbán Ráhel a második helyen végzett. Nem véletlen, hogy nem az első helyezettel, Novák Katalinnal kezdtük.

Bár a lap szerkesztői szerint Novák államtitkár a legbefolyásosabb magyar közéleti nő, mert ő adta arcát a családok barátjaként elhíresült kormány kampányához, és ehhez a projekthez jelentős mennyiségű pénzt sikerült összeszednie, valamint megmozgatnia, mégsem gondoljuk, hogy befolyásosabb lenne, mint Orbán Ráhel. Ezzel szemben, az a véleményünk, hogy Orbánt Ráhelt illette volna az elő hely. Nemcsak azért, mert ahogyan a Forbes írta, ő „a turizmus- és divatszektor mögötti láthatatlan kéz”, merthogy a Magyar Turisztikai Ügynökségnél a következő tíz évben legalább 300 milliárd forintról dönthetnek majd.

Hanem azért, mert azt kell mondanunk, hogy Novák Katalin első helye csak parasztvakítás, és azért kellett őt ilyen előkelő pozícióba rangsorolni, hogy neve legyen a gyereknek. Novák államtitkár ugyanis bár jelenleg jól fekszik, ám szemben Orbán Ráhellel, nem a saját lábán áll, hanem Orbán Viktor kegyéből lehet az, aminek látszik. Valójában ugyanúgy eldobható, pótolható és helyettesíthető figura ő, mint a Fideszben Orbánon és családtagjain kívül mindenki más. Ha kitelik az ideje, érdemei elismerése mellett, más beosztásba helyezi a párt, esetleg kap egy egyetemi tanári posztot, oszt jó napot.

Orbán Ráhel azonban már most valódi hatalom. Ő a miniszterelnök legidősebb gyereke, aki ráadásul már több ízben kimutatta, hogy mentalitása semmiben sem különbözik az apjáétól. Ha 2030-ban Orbán abban a helyzetben lesz (addig tervezi miniszterelnöknek lenni), Ráhel lányára hagyja fele királyságát és egész országát. Mely ország a jelen állás szerint, még akkor is csonka lesz, viszont a mostaninál is több lesz benne gyűlölet és a széthúzás. A gazdagok gazdagabbak lesznek, a szegények még szegényebbek, a közmédia pedig – a jelenlegi ár sokszorosáért – a mostaninál is többet hazudik.

Azt, hogy a befolyásos nők üzleti listáján Mészáros Beatrix, a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc lánya a hetedik helyen végzett, kezeljük visszafogott mértéktartással. Mészáros Lőrinc ugyanis csak Mark Zuckerbergnél okosabb, de távolról sem annyira agyafúrt, mint a kegyvesztetté vált és száműzött Simicska Lajos. Lölőtől tehát nincs félnivalója Orbánnak, nem kell attól tartania, hogy a gázszerelőből lett stróman a fejére nő. Mészáros Beatrix tehát nyugodtan ülhet a babérjain, hetedik helye nincs veszélyben, sőt, lehet, hogy jövőre – legalábbis papíron - még annál is befolyásosabb lesz, mint amilyen most.

Forrás: hirklikk.hu