Orbán: Szerbia kivételével nem engedjük be a nem uniós országok állampolgárait

2020. július 2. 09:48 2020. júl. 2. 09:48

"Az Európai Uniónak azt a kérését, hogy az EU-n kívüli országokból is engedjünk be polgárokat, Szerbia kivételével nem tudjuk egyelőre teljesíteni, mert ez ellentétes lenne a magyar emberek egészséghez fűződő érdekével" - jelentette be Facebook-oldalán Orbán Viktor csütörtök reggel.

Az előzmény az, hogy az Európai Unió Tanácsa úgy döntött, július 1-től 15 ország - Szerbia, Montenegró, Grúzia, Dél-Korea, Japán, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Algéria, Marokkó, Tunézia, Ruanda, Uruguay, Thaiföld és kölcsönösség esetén Kína - felé megnyitja az EU határait.

Az Index.hu cikke szerint azon országok, melyek nincsenek a listán, továbbra is csak akkor léphetnek az unió területére, ha EU-s állampolgár közeli hozzátartozója, a koronavírus elleni védekezés szempontjából létfontosságú szektorban dolgozik, vagy állandó lakhelye van az unióban.

Magyarország csak a Szerbiából érkezőkre bólintott rá Orbán Szavai szerint. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy visszaállítják az átutazók számára a kötelező korridorhasználatot. 

(Címlapkép: Facebook/Orbán VIktor)

Forrás: Pécsi STOP