Orbán unokájának az éves magyar minimálbérbe kerül az iskolája

2021. szeptember 25. 17:09 2021. szept. 25. 17:09

Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel Spanyolországba költözött férjével, Tiborcz Istvánnal és három gyermekükkel. A család Marbellán telepedett le, ahol a gyerekek el is kezdték a tanévet. Az Mfor járt utána, milyen költségekkel is jár az új élet kezdete.

A lap szerint a déli város luxusövezetében vettek ingatlant, ahol a különálló villák átlagára 1-4 millió euró (350 millió – egymilliárd forint) között mozog, ám vannak ennél jóval drágább házak is, amelyek az átlag magyarnak elérhetetlennek tűnnek, ám a budai elitnegyedekhez képest nem akkora az eltérés. Ugyanakkor a helyi piaci helyzetet jól ismerő személy arról számolt be, hogy a család több millió eurót érő ingatlanra tett szert.

Ennek a finanszírozása nem jelenthet nagy problémát, Tiborcz István ugyanis már harmadik éve szerepel a leggazdagabb magyarok listáján a maga 39 milliárd forintos vagyonával.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

A lap jogi okokra hivatkozva nem közölte, melyik intézménybe jár Orbán Viktor legidősebb unokája. Azt tudni lehet, hogy a tandíj nagyjából hatezer euró, vagyis mintegy kétmillió forint, ami megegyezik az éves bruttó magyar minimálbérrel.

Ez kiegészül még a beiratkozási díjjal vagy letéttel, amelyet akkor kapnak vissza, ha év közben nem hagyják ott az intézményt, de az extra foglalkozásért és az étkezésért is pluszpénzt kell fizetni.

Forrás: mfor.hu