Orbán végre-valahára gratulált Bidennek

2020. november 8. 12:15 2020. nov. 8. 12:15

Vasárnap késő délelőtt számolt be róla az MTI, hogy Orbán Viktor is úgy határozott, hogy a V4-es vezetők közül utolsóként, látványos csúszással gratulál az amerikai elnökválasztást minden jel szerint megnyerő demokrata jelöltnek, Joe Bidennek.

"Engedje meg, hogy gratuláljak Önnek a sikeres elnöki kampányhoz. Jó egészséget és folyamatos sikereket kívánok rendkívül felelősségteljes feladatainak ellátásához" - írta Orbán Viktor Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint.

Orbán nagyon szerette volna, ha Trump nyer. Október végén, mikor kitüntette David B. Cornsteint, az Egyesült Államok távozó budapesti nagykövetét, azt mondta, "szorítunk Donald Trump amerikai elnök újabb győzelméért. November 6-án, pénteken a magyar miniszterelnök a Reutersnek azt mondta, Trump fog nyerni, nem is számol más kimenetellel. 

Orbán Viktor nem kapkodta el a gratulációt: V4-es kollégái, Andrzej Duda lengyel elnök, Milos Zeman cseh elnök és Igor Matovic szlovák kormányfő már szombat este, miután már a Fox News is bejelentette, hogy Biden nyert, megtették ezt.

Szerző: H. V.

(Címlapkép: Facebook/Orbán Viktor)

Forrás: Pécsi STOP/MTI