Orbán Viktor: Csupa rossz hírem van

2021. február 25. 15:34 2021. feb. 25. 15:34

A miniszterelnök a Facebook-oldalán jelent meg csütörtökön az a videó, amelyben tudatja, hogy egy „nagyon különleges tudást birtokló orvos-tudós csoporttal” találkozott.

Orbán elmondta, hogy ezeket a szakembereket járványmatematikusnak nevezik, akik abban segítenek, hogy megérthessük, az egészségügyi jelenségek milyen trendekké állnak össze, vagy egyszerűbben fogalmazva, összefoglalják, mi fog velünk történni a következő napokban, hetekben- közölte.

Csupa rossz hírem van. A helyzet úgy fest, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az újfajta mutációk megjelenése miatt a fertőzöttek száma erősen nő és nőni is fog. Olyan terhelés lesz a kórházainkon, mint amilyen még nem volt. Minden orvosra, minden ápolónőre, minden lélegeztetőkészülékre szükségünk lesz- mondta.

 

Ez után a kormányfő arra kért mindenkit, hogy a saját magunk érdekében a lehető legfegyelmezettebben próbáljuk meg betartani az operatív törzs által tett előírásokat.

Versenyt futunk az idővel. Ha sokan regisztrálnak, sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltják be magukat, akkor ez a nehéz időszak lerövidül. Ha kevesen regisztrálnak, kevesen oltják be magukat, a nagyon nagy nyomást jelentő időszak hosszabb lesz, ezért kér mindenkit, hogy regisztráljon és oltassa be magát– zárta szavait Orbán Viktor.