Orbán Viktor kedden fogadja Marine Le Pent, a francia szélsőjobboldal vezetőjét

2021. október 22. 16:05 2021. okt. 22. 16:05

Orbán Viktor október 26-án Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadja Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés elnökét – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke pénteken.

Hozzátette: a találkozó után, amelyen részt vesz Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke is, Orbán Viktor és Marine Le Pen sajtónyilatkozatot tesznek. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!      

A megbeszélésen szó lesz többek között az erős nemzetállamokra épülő Európai Unió koncepciójáról és jövőjéről, a migrációs válságról, valamint a több demokratikus jobboldali párt által nyáron elindított európai mozgalom további megerősítéséről – mondta a sajtófőnök.

A France Info szerint ez lesz az első alkalom, hogy a Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje találkozik a magyar miniszterelnökkel. A francia hírcsatorna arra is emlékeztetett, hogy július 2-án Marine Le Pen és tizenöt másik európai pártvezető, köztük Orbán Viktor is csatlakozott Jarosław Kaczyński, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) elnökének Európa jövőjéről szóló felhívásához. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!      

Forrás: MTI/Pécsi Stop