Orbán Viktor napirend előtt szólalt fel a Parlamentben - videó

2021. szeptember 20. 14:01 2021. szept. 20. 14:01

Oltásalapú védekezést javasolt a jövőben a koronavírus ellen Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben, napirend előtt.

A kormányfő közölte, ez egy olyan vírus, amely ellen csak az oltás működik. Szerinte három járványhullámból kiderült, a korlátozások, a maszkhasználat nem elegendő, nem lehet velük legyőzni, de még csak megfékezni sem ezt a vírust. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Hangsúlyozta, ha elég ember be van oltva, nem kell visszatérni a zárásokhoz, a maszkhasználathoz, hanem a normális, jól megszokott életnél lehet maradni.

Orbán Viktor közölte, már két oltás is védelmet nyújt, de a szakemberek erősen javasolják a harmadikat. „A harmadik oltásról mai tudásunk szerint azt tudjuk mondani, hogy jobb ha van, mintha nincs. Aki felveszi, mindenképpen védettebb lesz, mint aki nem" – fogalmazott.

A miniszterelnök napirend előtti felszólalása itt nézhető vissza: 

 

 Az oltás működik, Magyarország működik

A napirend előtti felszólalásában az is hangsúlyozta: a magyar gazdaság repülőrajtot vett, hiszen a második negyedéves adatok szerint 17,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék, ami a valaha mért legnagyobb növekedés.

A magyar gazdaság teljesítménye már most meghaladja a járvány előtti szintet, miközben az uniós országok többségében erre még várni kell - mutatott rá.

Orbán Viktor közlése szerint a kormány képes lesz a gazdasági növekedés mértékét idén legalább 5,5 százalékos szintre emelni, de a szám ennél akár magasabb is lehet az év végére.

A júliusi adatok szerint a foglalkoztatottak száma meghaladta a 4,7 millió főt - emelte ki, rámutatva: még soha nem dolgoztak ennyien a rendszerváltás óta Magyarországon.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Forrás: MTI

Címlapkép: Orbán Viktor, MTI/Koszticsák Szilárd