Orbán Viktor veje újabb uniós támogatást akasztott le Brüsszelről

2021. január 14. 10:35 2021. jan. 14. 10:35

Tiborcz István nem először jut hozzá brüsszeli forráshoz hiszen, az Elios-ügy vagy Tiborc-ügy a magyar politikai élet egyik nagy port kavart korrupciógyanús ügye. Most éppen 215 millió forintot nyert el -írta meg a 24.hu.

Tiborcz István most erdősítésre kapott 215 millió forintnyi uniós támogatást, vette észre a 24.hu a kormányzati pályázati oldal nyilvántartásában.

A támogatás az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból jött, vissza nem térítendő, méghozzá a teljes összeget finanszírozza, tehát Tiborcznak egy fikarcnyi önerővel sem kell beleszállnia. Ez aztán az igazi biznisz 

A 24.hu megkereste Tiborcz István irodáját, és a válaszából azt tudták meg, hogy valahol a közép-magyarországi régióban fog zajlani az erdősítés, ami által egyfajta „zöldfolyosókat” hoznak létre, amivel hatékonyan támogatják a védett területeken kívül is a természetes vagy természetközeli élőhelyeket.

Elsősorban olyan területeken erdősítenek, amelyek erősen erodáltak, 12–17 százalékos lejtésűek, és amelyek mezőgazdasági hasznosításra csak korlátozottan lennének alkalmasak. 

Azt is hozzátették: „Tiborcz István úr őstermelőként biogazdálkodást folytat 300 hektáron több mint öt esztendeje. Ebben a szegmensben számos család megélhetését folyamatosan biztosítja a sikeres vállalkozás.”

Egyébként sikeres vállalkozónk már 2017-ben 35 milliót 2018-ban 115 milliót, 2019-ben pedig 142 milliót akasztott le különböző biogazdálkodással kapcsolatos pályázaton. Mint EU-s, mint államin. 

Forrás: 24.hu / Pécsi Stop