Országos razzia lesz hétfőtől az utakon

2017. szeptember 10. 08:58

Szeptember 11. és 13. között ne lepődjön meg senki, ha leintik a rendőrök: a TISPOL európai ellenőrzési terv részeként a biztonsági berendezések, bukósisakok, biztonsági övek használatát figyelik majd elsősorban. De azért a szabálysértéseket, törvénytelenségeket sem nézik el.

Háromnapos országos razziába kezd a rendőrség hétfőn, szeptember 11. és 13. között a biztonsági berendezések, mint például a biztonsági övek, bukósisakok használatát ellenőrzik majd.

Mint a police.hu-n megjelent közleményben olvasható, a "TISPOL Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján, a TISPOL SEATBELT európai szintű ellenőrzés során 2017. szeptember 11. és szeptember 13. között a TISPOL tagállamok rendőri erői – így a magyar rendőrség is – fokozott figyelmet fordít a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére."

A közlemény szerint a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye, a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának tovább növelése viszont nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

A rendőrség tájékoztatása szerint a biztonsági berendezések és eszközök ellenőrzése mellett figyelmük "az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is."